Tanken om, at vi en dag ikke er her mere kan være skræmmende og ubehagelig. Det er et emne, vi ofte ikke snakker så meget om, da vi så vidt muligt gerne vil undgå at skænke det en tanke. Det er et sårbart og ømt punkt. Det har dog den konsekvens, at mange danskere ikke tager stilling til, hvordan deres arv og værdier skal fordeles, når de en dag ikke er her mere. Hvordan skal ens penge fordeles? Skal arven båndlæges? Skal arven være særeje? Skal noget af arven gå til velgørenhed? Dette er blot nogle eksempler på spørgsmål, der kan tages stilling til, og det er vigtigt, hvis du selv vil have indflydelse på, hvordan udfaldet bliver. 

Fordele ved at oprette et testamente

Hvis du ikke opretter et testamente, så er det arveloven, der bestemmer, hvordan din efterladte formue skal fordeles – og det er langt fra tilfredsstillende i alle tilfælde. Et testamente kan derfor sikre dine ønsker om, hvad der skal ske, når du en dag ikke er her mere, så fordelingen ikke er uhensigtsmæssig.

Et testamente giver dig først og fremmest mulighed for at sikre din ægtefælle eller samlever økonomisk, især hvis I har børn. Du kan også vælge at gøre arven særeje, så du beskytter arvingen mod at skulle dele, hvis arvingen skulle gå hen og blive skilt fra sin ægtefælle. Endnu en fordel er, at du kan vælge at båndlægge arven, således at arvingernes råderet over arven bliver begrænset. Det kan være en god løsning, hvis du ikke ønsker, at arven bliver brugt uhensigtsmæssig. Derudover kan du også få skrevet dine ønsker ned omkring begravelse eller bisættelse, så de efterladte slipper for at tage stilling til den type spørgsmål i den ofte svære situation. 

Der er en lang række fordele ved at oprette et testamente, og det er især en god idé, hvis du vil undgå strid blandt arvingerne, når du ikke er der til at besvare spørgsmålene længere.

Få en erfaren advokat til at hjælpe dig

Det anbefales altid at tage kontakt til en advokat ved udarbejdelse af et testamente, da de kan gennemskue de mange faldgruber og ikke mindst komme frem til, hvad der er bedst for lige netop dig og din familiesituation. I dag findes der både sammenbragte familier og komplicerede familiemønstre, og det kan derfor være svært selv at skulle gennemskue, hvad der er mest hensigtsmæssig. 

Hos Hviid Advokater A/S får du både en dygtig og erfaren advokat samt fornuftige testamente priser. Her er dine behov og ønsker altid i fokus som kunde, og det er din sikkerhed, der er fokuspunktet.