Gulvafslibning med efterbehandling gør dit gulv smukt igen

17 september 2019 Astrid Pedersen
Gulvafslibning med efterbehandling gør dit gulv smukt igen

Tænk, hvis dit gamle slidte trægulv kunne få nyt liv igen – og måske endda komme til at stå så smukt og skinnende som da det var ganske nylagt! Hvis dit trægulv er begyndt at blive lidt gråligt og flosset i overfladen, måske plettet af spildte væsker eller med en øget tendens til at danne irriterende splinter, er det med al sandsynlighed slidt i en grad, som ikke kan fikses med almindelig vask. De mange misfarvninger er nemlig trængt ned i gulvets fibre, og vil ikke lade sig fjerne uanset hvor grundigt du end skrubber og skurer.

De gråligt matte slidspor fra nedtrådt smuds er ligeledes indlejret i træværkets udtørrede fibre, og de gullige plamager fra solfalming står i grel kontrast til trægulvets før så lyse og ensartede overflade. Dit gulv kan måske nok blive rent ved gulvvask – men aldrig rigtig pænt. Og så er det på tide at overveje en professionel gulvafslibning.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en gulvbehandlings procedure, ved hvilken en forholdsvis lille del af træværkets overflade slibes bort. Solfalming, slidspor og skjolder fra spildte væsker er som regel begrænset til de øverste 1 – 2 millimeter af træets overflade, og det samme gælder for småskrammer, ridser og splinter. Derfor er en gulvafslibning i reglen fuldt tilstrækkelig, når det handler om at få et ellers sundt og intakt trægulv til at fremstå flot og jævnt i overfladen på ny.

Det er, med andre ord, sjældent nødvendigt at begive sig ud i en gulvafhøvling, som er en langt mere invasiv og voldsom procedure. I modsætning til en gulvafhøvling, kan de fleste trægulve tåle en gulvafslibning, netop fordi en gulvafslibning er langt mere skånsom. Og med den rette efterbehandling – for eksempel med olie, lak, sæbe eller maling – kan dit gamle trægulv sagtens blive rigtig flot af en gulvafslibning.

Læs mere på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder