Prøv at nævne tre ting du har i din dagligstue. De 2 første ting er garanteret et fjernsyn og et sofabord, og som nummer 3 er der meget stor sandsynlighed for at du nævner en hjørnesofa.

Hjørnesofaen er jo næsten også rygraden i enhver dagligstue, og det er der flere rigtigt gode grunde til. 

For det første er den samlingspunktet for mange familier om aftenen, hvor de skal nyde nogle hyggelige timer sammen. Forældre og børn spiller måske brætspil sammen, eller også sidder man og vender dagens begivenheder, eller måske slapper familien af med en god serie på Netflix.

Og så er hjørnesofaen selvfølgelig også grundlaget for den hygge vi sætter så stor pris på i Danmark. Tænk over, hvor mange kopper kaffe der er blevet drukket og hvor mange stykker kage der er blevet spist, mens folk sad i en hjørnesofa, uanset om det var til hverdag eller fest.   

Du må heller ikke glemme at hjørnesofaen sikkert er verdens bedste sted at tage sig en god lur – for der ér altså et eller andet med træthed og de hjørnesofaer!

Nogle gange skal man næsten bare lægge hovedet på den bløde sofapude før man er faldet i søvn, du kender det garanteret godt selv.

Indretningsmæssigt er hjørnesofaen også et særdeles vigtigt parameter. I og med at den fås i så mange farver og udgaver, kan du næsten indrette din stue med udgangspunkt i sofaen, som hurtigt bliver det naturlige samlingspunkt.

Og har du lidt mørke møbler, så kan en sofa i en stærk farve give et godt visuelt modspil.

Hjørnsofaen fås desuden både i dyre arkitektegnede versioner og i langt mere betalbare udgaver i blandt andet onlinebutikker.

Hvilken én du foretrækker er helt op til dig, og under alle omstædigheder skal du nok få mange gode timer sammen med din hjørnesofa.