En boligadvokat er, meget kort fortalt, en jurist med speciale inden for alt, hvad der vedrører juraen omkring handel med fast ejendom. I forbindelse med køb og salg af boliger kan en boligadvokat for eksempel bruges af køber, som et modstykke til ejendomsmægleren, som typisk er på sælgers side. Boligadvokaten kan dog udfylde mange roller – i det følgende vil vi kigge på et udvalg af dem.

Brug boligadvokat ved selvsalg

Når du ønsker at sælge din bolig uden at have en ejendomsmægler tilknyttet handelen – det såkaldte ”selvsalg” – kan en boligadvokat hjælpe dig med at gennemskue lovgivningen på området og udarbejde de dokumenter, der knytter sig til salg af bolig. Det drejer sig blandt andet om tilstandsrapport for boligen samt elrapport og energimærkning, og der skal indhentes informationer om boligen fra offentlige registre. Der ud over kan boligadvokaten hjælpe med at udarbejde den obligatoriske købsaftale, og skulle der opstå juridiske spørgsmål eller tvistigheder undervejs i forløbet, kan boligadvokaten også være behjælpelig med at adressere disse.

Overdragelse af lejlighed? Få styr på formalia med en boligadvokat

Skal du overdrage din lejlighed, for eksempel til et familiemedlem, eller er du selv modtager af en overdraget lejlighed efter dødsfald, skilsmisse eller samlivs ophør, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at det til boligen hørende skøde skal ændres. Skødet er den offentlige dokumentation på boligens ejerforhold, så det er en god idé at få det opdateret. Også her kan boligadvokaten hjælpe. Med en boligadvokat er du garanteret at dit skøde er korrekt opdateret og tinglyst efter forskrifterne.

Find en dygtig og kompetent boligadvokat online

Hvis du står i en af disse situationer, bør du finde en boligadvokat, som kan hjælpe dig med at få styr på formalia. Kig forbi eboligadvokat.dk – her finder du udelukkende uddannede boligadvokater med speciale i ejendomshandel – og læs mere om, hvad en boligadvokat kan gøre for dig.