Hvornår skal man i alkoholbehandling?

08 januar 2022 Astrid Pedersen

advertorial

Er dit alkohol forbrug kommet ud af kontrol, og gået fra at være moderat til temmelig voldsomt? Så bør du træde et skridt tilbage og overveje om du bør søge hjælp. Der er nemlig fare for at du er gået hen og blevet alkoholiker.

Hvordan ved man om man er alkoholiker?

Man er alkoholiker når éns forbrug af alkohol er problematisk, og har været eskalerende over et stykke tid.

De fleste mennesker drikker alkohol i meget afmålte mængder, for eksempel til fester eller i forbindelse med andre sociale begivenheder. Det er også ok at snuppe et glas vin til aftensmaden. Men bliver dette glas til flere, og skal man helst ligge i sprit døgnet rundt, er den for alvor gal.

Hvis du er nødt til at starte dagen med en lille opstrammer, og alkoholen flyder i en lind strøm frem til aften sjussen, bør du opsøge professionel behandling. Det er vigtigt at du handler med det samme mens du stadig er i stand til at se at der er tale om et problem.

image

En stor del af afhængighedens natur er nemlig selvbedrag. Det betyder at du muligvis om ikke så længe vil være mindre tilbøjelig til at erkende problemet. Og så vil dit misbrug blot fortsat eskalere.

Hvor kan jeg få hjælp til at komme ud af mit alkoholmisbrug?

Hvis du har en mistanke om at du er ved at udvikle – eller muligvis befinder dig midt i – et decideret alkoholmisbrug, kan du altid få hjælp på et misbrugscenter.

Som alkoholiker kan det måske godt være grænseoverskridende og skamfuldt at skulle bede om hjælp til at komme ud af misbruget. Men du kan være ganske roligt. De dygtige og erfarne misbrugskonsulenter på et misbrugscenter vil altid have fuld forståelse for din situation.

Du kan kontakte Behandlingscenter Stien vie centerets hjemmeside på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder