Malermester i Odense – vær ikke bange for farver

18 maj 2021 Camilla Skøtt

Når vi maler vores hjem, foregår det ofte med den kølige, hvide farve. Hvide vægge, hvide lofter. Men hvorfor egentlig? Vi har talt med en malermester i Odense for at finde svar på spørgsmålet.

Hvis du kigger dig omkring i de fleste af dine danske venners hjem, så vil du se hvide vægge overalt. Vi er fan er den hvide farve. Hvis man da overhovedet kan kalde det en farve. Men hvorfor er det sådan – hvorfor er det kun de færreste, der kaster sig over reelle farver på væggene?

En maler i Odense forklarer: “Langt de fleste af de folk, vi maler hos, siger, at de er bange for at fortryde. Hvis nu de alligevel ikke kan lide den farve, de har valgt, så har det jo været spild af penge og kræfter. Men sådan bør man ikke sætte det op – det er trods alt kun maling, og hvis du fortryder, kan du jo bare male væggen over igen.”

Farver giver liv til indretningen

Du behøver ikke at male helt huset eller lejligheden for at trække lidt farvet hygget ind i hjemmet. Faktisk skal der ikke særlig meget til, før du vil føle, at rummet er helt anderledes; en farve på den ene væg er ofte nok.

Hvilken væg skal du i så fald vælge? Tjah. Det afhænger lidt af din indretning. I soveværelset er det typisk en god idé at male væggen bag sengen, mens det i stuen kan være væggen bag sofaen. Men igen – det er ikke så vigtigt. Du skal bare prøve dig frem, for du kan altid male over med hvidt igen, hvis du fortryder.

Valget af farver behøver heller ikke at være så svært. Du skal bare vælge én, du kan lide, og lade være med at tænke på mode og tendenser – de holder alligevel ikke evigt.

Flere Nyheder